Mladinski glasbeni tabor Poj z menoj

MGT je ideja, ki je nastala ob koncu sezone 2008/09 v KUDu Markovski zvon. Namen šestdnevnega druženja pevcev in pevk je pridobiti čim več glasbenega (predvsem pevskega) znanja otrok, novih spoznanj, prijateljstva, ob vsem tem pa zaužiti obilo dobre volje in otroških radosti. Kljub vabljenim pevcem in pevkam iz obeh šolskih zborov, otroškega in mladinskega, tabor še vedno ostaja prioriteta OCPZ Zvonček, predvsem na pridobivanju novih članov v zbor. Kakor vsak zbor ali vsakršna drugačna oblika članstva se trudi, da ohranja in hkrati pridobiva nove člane. MGT je prava priložnost za to. Vendar ne želimo ponuditi le tega. Želimo predvsem, da je tabor otrokom pevska izkušnja na kateri lahko vsak po svoje gradi svoj glasbeni svet.

MGT vsako leto sestavlja približno 60 pevcev in pevk, med katerimi so pridne animatorke, ki vodjema, Alenki in Gregorju, pomagajo obvladati in skrbeti za red vseh prijavljenih. Razdeljeni so v dva zbora, otroškega in mladinskega, nekateri pa se izkažejo tudi kot dobri instrumentalisti na tolkalih, klavirju in kitari.

MGT je velik in zahteven projekt, ki je uspeva nad vsemi pričakovanji. Idejni vodja tabora je Gregor Zmazek, organizator pa Kulturno-umetniško društvo Markovski zvon v sodelovanju z družinskim podjetjem ZAF iz Markovcev, župnijo sv. Marko, Osnovno šolo Markovci in občino Markovci.

Iskrena hvala vsem, ki nam omogočate in pripomorete k temu, da petje v Markovcih še dolgo ne bo zamrlo.

Tabor postaja tradicionalni projekt KUD-a Markovski zvon in je vsako leto znova nekakšen uvod v novo pevsko sezono.