ARHIV

30. DECEMBER 2016 - ZAKONSKE SKUPINE

25. DECEMBER 2016 - JASLICE

11.-13. NOVEMBER 2016 - BOGOSLOVCA V NAŠI ŽUPNIJI

BIRMANCI 2016/2017

29. OKTOBER 2016 - STROKOVNA EKSKURZIJA

Na zadnjo oktobrsko soboto je bila za člane ŽPS in ožje sodelavce cerkve organizirana strokovna ekskurzija na Primorsko. Udeleženci so si ogledali nekdanje mesto Sveti oz. Vipavski Križ in se zatem podali na Sveto Goro pri Gorici, kjer je domači farni župnik daroval sveto mašo. Sledil je ogled in natančnejša razlaga Marijinega svetišča, ki je v preteklosti kljubovalo številnim viharjem. Ponovno smo se vrnili v Vipavsko dolino, natančneje v župnijo Vrhpolje, kjer farno cerkev od leta 2013 krasijo prečudoviti Rupnikovi mozaiki, ob katerih nam je zastal dih. Cel dan nas je spremljalo toplo sončno vreme, kar je dalo piko na i našemu izletu. Bogu hvala za čudovit dan!

17. SEPTEMBER 2016 - 35. FESTIVAL MLADIH V STIČNI

3. septembrska sobota je že 35 let tradicionalno rezervirana za Stično – festival mladih, na katerem se jih je letos zbralo med 5. in 6. 000. Pravo doživetje! Tudi iz Markovcev se nas je odpravilo točno 30. Predvsem so to bili letošnji birmanci, ki jim je Stična bila čudovita iztočnica v za njih praznično leto, ob njih pa še študentje in ostali mladi farani naše župnije. Na pot smo krenili v jutranjih urah in se v Stični peš podali do prizorišča. Dolge kolone mladih so se vile po poteh med polji in že to nam je dalo energije za dan, ki je bil pred nami. Ob vhodu so nas pričakali nadškof Cvikl in animatorji; kar 300 jih je potrebnih za takšno prireditev. Sledil je program za mlade do 19 let, za študente, športni navdušenci so igrali nogomet, ves dan je bila tudi priložnost za spoved. Sledile so delavnice, med katerimi je vsak lahko izbral tisto, kar ga je najbolj zanimalo: glasba, pričevanje misijonarjev in še in še. Ob 14h je sledila slovesna sveta maša na samostanskem dvorišču, ki jo je daroval mariborski nadškof ob somaševanju ostalih slovenskih škofov in ob navzočnosti približno 100 duhovnikov. Sprva nam je rahlo ponagajal dež, zato smo se morali znajti vsak s svojimi pripomočki. To so vglavnem bile plastične vrečke, da nismo sedeli na mokrem. Kmalu se je nebo razjasnilo. Prav poseben občutek je sodelovati pri sveti maši, ko sediš na tleh kot sredi travnika, poješ in moliš skupaj s še 5.000 ostalimi … Po končanem obredu nas je nagovoril predsednik države, ki je organizatorjem ob 35. obletnici festivala podaril slovensko zastavo. Obenem je namignil, da se morda obeta možnost, da bi mlade v Stični prihodnje leto obiskal papež Frančišek. Navdušenje navzočih je bilo nepopisno, gospod predsednik pa je dodal: »Mogoče, sem rekel.« Morda pa se želja le uresniči. Sledil je koncert Stična banda, ki je navdušil z uspešnicami znanih glasbenikov. To je bila pika na i celodnevnemu dogajanju za naše mlade. Polni novih moči, malenkost utrujeni, pa vendarle napolnjeni s svežo energijo smo se odpravili proti domu. Stična naslednje leto? Ni vprašanje!

21. AVGUST 2016 - MOLITVE OB CELODNEVNEM ČAŠČENJU

Tudi letos smo se ob celodnevnem čaščenju z molitvami poklonili in prosili dobrega Boga. Sklepno sveto mašo je spremljalo kar 9 duhovnikov. Lepo je bilo.

14. JULIJ 2016 - ROMANJE DEKANIJSKE KARITAS PTUJ-ZAVRČ

Ob zaključku pastoralnega leta smo sodelavci Karitasa v sredo, 13. julija, poromali na Dolenjsko. Duhovni vodja romanja in glavni organizator je bil p. Tarzicij Kolenko, ki je tudi duhovni voditelj dekanijske Karitas Ptuj-Zavrč. Pot nas je najprej popeljala do Šentjerneja v faro sv. Jerneja, ker smo imeli sv. mašo. nato smo obiskali kartuzijo Pleterje, kjer smo si ogledali multivizijsko predstavitev kartuzije, potek življenja in dela v njej. Nato smo poromali še v dolenjski Lurd, oz. Novi Lurd, kjer je kapelica z lurško Marijo, postavljena v hrib in je imitacija lurške votline. Romanje je bilo duhovno bogato, pospremljeno z molitvijo in pesmijo. Romanja smo se udeležile tudi sodelavke naše župnijske Karitas in si tako nabrali moči za pomoč soljudem, ki so nas potrebovali.

22. MAJ 2016 - PRVO SVETO OBHAJILO

29. MAJ 2016 - ZAHVALNA MAŠA ZAKONSKIH JUBILANTOV

Že 4. letos smo se na zadnjo majsko nedeljo Bogu zahvalili za leta skupnega življenja. Letošnjih jubilantov je bilo kar 18. Čestitamo!

26. MAJ 2016 - TELOVSKA PROCESIJA

24. APRIL 2016 - MARKOVA NEDELJA

Blagoslov za našo župnijo - tudi z okrasitvijo farne cerkve (po več kot 15 letih). Lepo je bilo!

Novost v naši župniji: otroška maša vsako tretjo nedeljo v mesecu

Na 4. velikonočni nedeljo so pevke in pevci Otroškega cerkvenega pevskega zbora Zvonček že drugič zapeli pri celotni sveti maši. Sicer redno pojejo vsi nedeljskih mašah med obhajilom, tokrat pa je ŽPS sklenil, da bo otroška maša vsako tretjo nedeljo v mesecu. Iskreno jim čestitamo ob petju, saj iz grl več kot 30 mladih pevcev pesem zares krasno zveni.

24. FEBRUAR 2016 - OBISK SKAVTOV

Na 2. postno nedeljo so iz sv. Ane pri Cirkulanah v Markovce pripešačili skavti iz župnije sv. Janeza Krstnika, mariborske stolnice, na čelu z župnikom Markom Veršičem. Sodelovali so pri sveti maši in polepšali nedeljsko bogoslužje. Hvala za lep obisk.