ARHIV

7. DECEMBER 2015 - 2. ADVENTNA NEDELJA, MAŠA ZA ŽIVE IN POKOJNE ČEBELARJE

Ob godu svetega Ambroža (7. december), zavetnika čebelarjev, so se s sveto mašo vsem pokojnim čebelarjem poklonili člani čebelarskih društev iz naše občine in iz sosednjih okoliških društev. Po maši so na stojnici pred cerkvijo ponujali medene izdelke. Utrinke si oglejte na spodnjih fotografijah.

5. DECEMBER 2015 - MIKLAVŽEVANJE

Tudi letos je pridne otroke obiskal sveti Miklavž s spremstvom. Prinesel je bogato bero daril in obdaril najmlajše. Utrinke miklavževanja v farni cerkvi smo ujeli na fotografijah.

22. NOVEMBER 2015 - GOD SV. CECILIJE, ZAVETNICE CERKVENE GLASBE

V nedeljo, 22. 11., smo obhajali god sv. Cecilije in nedeljo Kristusa Kralja vesoljstva. Ob tej priložnosti so pevci na koru prebrali prošnje ter se priporočili zavetnici cerkvene glasbe za še mnogo lepega petja v župniji. Po končani sveti maši so se z gospodom župnikom okrepčali v župnijski dvorani.

»Pel bom Gospodu v svojem življenju, igral bom svojemu Bogu, dokler bom bival. Naj mu bo prijetna moja pesem, jaz se bom veselil v Gospodu.«

8. NOVEMBER 2015 - ZAHVALNA NEDELJA

Tudi letošnja zahvalna nedelja je bila v znamenju okrašenih oltarjev, ki so jih pripravile članice Društva podeželskih žena in deklet ter člani Čebelarskega društva Markovci. Hvala večnemu Bogu za vse prejeto v letošnjem letu!

24. OKTOBER 2015 - STROKOVNA EKSKURZIJA ČLANOV ŽPS IN OŽJIH SODELAVCEV

V soboto, 24. oktobra, so se člani Župnijskega pastoralnega sveta in ožji sodelavci cerkve skupaj z gospodom župnikom odpravili na strokovno ekskurzijo, ki jo sicer organizirajo vsako leto. Letos jih je pot vodila v baziliko Matere božje v Petrovče in si ogledali največji sakralni objekt na Slovenskem, Gornji Grad. Tam je farni župnik daroval sveto mašo.

Po kratkem premoru so pot nadaljevali v Radmirje, kjer so si v cerkvi sv. Frančiška Ksaverja ogledali zakladnico mašnih plaščev ter zaključili v Gradu Vrbovec, kjer je muzej lesarstva in gozdarstva. Hvaležni bogu za čudovit jesenski dan smo se po večerji v Mozirju odpravili proti Markovcem.

V Gornjem Gradu smo se duhovno okrepčali in se naužili lepot te veličastne cerkve.

V muzeju lesarstva in gozdarstva smo preizkušali znanje lesa in drevesnih vrst ter se poigrali z dokaj zahtevnimi ugankami.

21. AVGUST 2015 - CELODNEVNE MOLITVE

V petek, 21. avgusta 2015, je naša župnija praznovala. Cel dan smo molili, se priporočali dobremu Bogu in nebeški materi Mariji ter se obenem zahvalili za vse dobro. Zaključno sveto mašo je vodil naš rojak Marko Veršič ob somaševanju več duhovnikov. Naj dobri Bog usliši naše molitve.

2. AVGUST 2015 - 20 LET DUHOVNIŠKEGA DELA V NAŠI ŽUPNIJI

V nedeljo, 2. avgusta, je bila 10. sveta maša še posebej slovesna. V soboto, 1. avgusta 2015, je namreč minilo natanko 20 let, odkar sedanji župnik Janez Maučec mašuje v naši markovski fari. V Markovce je bil prestavljen 1. avgusta 1995 in vse od takrat so sledovi njegove dela vidni vsepovsod. V 20 letih se ogromno naredilo v cerkvi in okrog nje, skrb za župnijsko občestvo in sodelovanje z lokalno skupnostjo pa so rodile dobre odnose med vsemi župljani.

Gospoda župnika so pri sveti maši s skromnih darilom presenetili člani ŽPS ter se mu zahvalili za vse dobro storjeno. Pred cerkvijo smo po maši nazdravili ter okusili torto: gospod župnik jo je prejel ob prihodu v Markovce pred 20 leti, zato smo to "navado" letos ponovili.

Želimo mu še obilo božjega blagoslova in naj bo še naprej tako vzorej gospodar in dušni pastir.

31. MAJ 2015 - SVETA MAŠA ZA ZAKONCE JUBILANTE

V nedeljo, 31. maja, na zadnji šmarnični dan in na praznik Obiskanja Device Marije, smo ob 10. maši spremljali letošnje zakonce jubilante, ki so se zahvalili za leta skupnega življenja. Čestitamo vsem! Naj vam dobri Bog nakloni še mnogo lepih dni.

Foto: Matjaž Mlinarič

24. MAJ 2015 - PRVO SVETO OBHAJILO

V nedeljo, 24. maja, je potekala slovesnost 1. svetega obhajila za 40 prvoobhajencev. Toplo čestitamo vsem!

Foto: Gregor Zmazek

23. MAJ 2015 - SVETA BIRMA

Slovesnost svete birme v naši župniji v soboto, 23. maja 2015.

26. APRIL 2015 - MARKOVA NEDELJA

Letošnja Markova nedelja je bila blagoslov za vse faranke in farane.

Foto: Matjaž Mlinarič, Maja Kostanjevec, Alenka Rožanc