Župnijska Karitas

Začetki delovanje župnijske Karitas segajo že v leto 1994, z večjo vnemo in prepoznavnostjo v župniji pa leta 2004. Prizadevanja našega karitativnega dela je ljubezen do sočloveka, njegovo dostojanstvo, da znamo nuditi pomoč in posluh ljudem, ki prosijo za pomoč ali pa tudi upajo, da jih bomo opazili in jim ponudili roko pomoči, starejšim ali mlajšim, pomagali socialno ogroženim družinam in jim tako olajšati različne stiske in probleme. Poskušamo jim pomagati po naših najboljših močeh.

Razpolagamo z urejenim prostorom z oblačili in prehranskimi izdelki, tako da pomagamo ljudem z obleko, z osnovnimi prehranskimi izdelki iz sredstev EU. S finančnimi sredstvi, ki jih pomagamo pridobiti v naši Karitas s sponzorskimi prispevki pri izvedbi dobrodelnega koncerta na Ptuju, pomagamo tudi z nakupom drv in plačilom osnovnih položnic. Z različnimi projekti sodelujemo tudi z občinskim Rdečim križem. Sodelavci se izobražujemo na različnih delavnicah in predavanjih.

Sodelavci Karitasa prihajamo iz vseh devetih vasi naše fare, aktivno nas v skupini deluje 12. Trenutna voditeljica je Marinka Kostanjevec iz Stojncev, duhovni vodja pa naš g. župnik Janez Maučec.